Monteringsinstruktion beadlock Gen 3

Monteringsinstruktion för våra DIY beadlocks Gen 3.

Detta är en rekommendation på hur våra beadlocks bör monteras.
Satsen består av 4 hela ytterringar och 4 st 3-delade innerringar, totalt 12 st tredjedelar. Per fälg blir det 1 st yttering och 3 st tredjedelar. Beadlock ringen monteras oftast på utsida fälg då chansen att man kränger av däcket från insidan är mindre.
 

Slipa kanten på fälgen så all färg och eventuell rost försvinner. Det är viktigt med plåtren yta för att få en bra och tät svetsfog. 

Slipa ändarna på tredjedelarna för att skapa en v-svetsfog.

Lägg tredjedelarna på ytterringen och fäst med skruvförband. Svetsa i v-fogarna. Se till att inte svetsa fast innerringen i ytterringen!

Ta loss den ihopsvetsade innerringen och sätt den i ett skruvstäd eller liknande. Bocka upp antikoningsklackarna med en skiftnyckel. Bocka 90 grader!

Svetsa antikoningsklackarna på fram- och baksida. 

När antikoningsklackarna är svetsade så är det dags att lägga ner innerringen i fälgen. Klackarna ska peka uppåt. Ibland kan det behövs slipas på centreringsklackarna för att få ner innerringen i fälgen.

Lägg innerringen i fälgen och centrera den. Mät från ytterkant fälg till innerkant beadlock runt om och justera tills ringen sitter centrerat. Detta är viktigt för att undvika obalans!

Kontrollera att innerringen sitter kant i kant med fälgen runt om och inte är högre eller lägre runt om.

Punkta fast innerringen. Lägg en loppa mellan varje centreringsklack. När det är klart, kapa bort centreringsklackarna med vinkelkap. Detta för att få en jämn svetsfog undvika läckage. Svetsa därefter strängar på 30-50mm korsvis tills ringen är helsvetsad.

OBS! Här är det viktigt att fogen blir bra, annars kommer luft att läcka ut. Om det skulle bli en dålig svetsfog, slipa ner den och svetsa om!

Slipa ner svetsfogarna. Om det är stora ojämnheter i ytan så fyll på med svets och slipa jämt.

Lacka fälgen.

Slipa ner ytterkanten som ska ligga in mot däcket för att undvika skärskador på däcket. Lacka ytterringen i valfri kulör.

Lägg på däcket på fälgen.

Centrering av däck: 
Lägg på ytterringen på däcket. I innerringen finns det 6 st 6mm hål. Trä igenom M6 skruvar genom ytterringen som träffar innerringens hål för att centrera däcket på fälgen.

När däcket är centrerat med M6 skruvarna så montera alla M8 förband. Dra dom korsvis och litegrann åt gången tills ytterringen träffar innerringens klackar. Dra sedan M8 skruvarna med moment, ca 20Nm.

En närbild som visar dräneringshålen. De ligger kant i kant med däcket vilket betyder att vatten inte kan samlas innanför kanten som är ett vanligt förekommande problem med beadlocks.

Fyll på med luft så däcket hoppar på fälgen ordentligt - montera och kör!


 

Det finns inga produkter i denna kategori.
Butiken använder OpenCart
Sweden Fabrication © 2017